Bij aromatherapie werken we met essentiële oliën om de gezondheid van jou of van je paard te bevorderen. Ook kan het helpen bij het ondersteunen van het genezingsproces bij bepaalde aandoeningen.  Ik werk met de essentiële oliën van DoTerra. Deze zijn dankzij hun onafhankelijke testprocedures en CPTG-label volledig veilig te gebruiken bij zowel mens als dier met de nodige achtergrondkennis.

Het is niet de bedoeling om een dierenarts te vervangen. Wel kunnen essentiële oliën gebruikt worden om de fysieke en mentale balans te herstellen. Bij fysieke problemen kan je denken aan spier- en gewrichtspijnen, huidirritaties, wondgenezing of het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast kunnen ze ook worden ingezet bij mentale problemen zoals moeite met loslaten, trauma’s, onrust en stemmingswisselingen.

Chakrahealing

Paarden hebben acht chakra’s. Dit zijn de energiepoorten naar het lichaam. Elk chakra staat in verbinding met specifieke lichamelijk en emotionele aspecten. Door het werken met de essentiële oliën kunnen we eventuele onbalans terug in balans brengen. Dit kan zowel op mentaal als op fysiek vlak zijn. Op mentaal niveau kan een healing helpen bij het verwerken van trauma’s en het loslaten van opgekropte emoties. Fysiek kan het je paard helpen om spanning en blokkades los te laten zodat de energie terug kan gaan stromen.

Bodyhealing

Er worden enkele punten op het lichaam uitgekozen om het paard te ondersteunen bij bepaalde problemen. Dit kan zowel op mentaal als op fysiek vlak. Denk bijvoorbeeld aan problemen met het immuunsysteem, artrose, lage energie, stijfheid, spanningen, … Ook hier worden de essentiële oliën ingezet voor een diepere inwerking.  Door lichte druk op bepaalde punten in het lichaam in combinatie met energie en essentiële oliën kan het herstelproces in gang worden gezet of kan er ondersteuning worden geboden. Het aantal en welke punten gekozen wordt is afhankelijk van wat er precies behandeld moet worden. Er wordt steeds rekening gehouden met wat het paard op dat moment emotioneel en fysiek aankan.

Infosessie of workshop

Het is mogelijk om een infosessie of workshop te organiseren op jouw locatie (of hier) over de werking van essentiële oliën. Hierbij kan de focus liggen op de paarden, maar ook op mensen. Ook kan er info worden gegeven hoe je zelf een healing kan toepassen bij je eigen paard(en). Er zijn vele mogelijkheden dus neem gerust vrijblijvend contact op om op elkaar af te stemmen.

Tarieven

Chakrahealing60 EUR
Bodyhealing60 EUR
Infosessie/workshopprijs op aanvraag
Incl. aromatherapie, excl. vervoerskosten (0,35 EUR/km )