Ik ben Félice, leerkracht in het lager onderwijs. Deze job doe ik met veel liefde en plezier. Daarnaast was er al van jongs af aan een grote passie voor dieren, met in het bijzonder paarden. Mijn kinderdroom was om later te kunnen werken met paarden. Doorheen de jaren ontdekte ik verschillende manieren om met paarden om te gaan en kwam ik in contact met verschillende therapieën. Het was voor mij een hele zoektocht om tot een manier van paarden trainen en behandelen te komen die echt bij mij paste en waar ik volledig achter stond.

Ik heb al verschillende opleidingen en cursussen gevolgd en er staan er nog heel wat op de planning. Op dit moment rondde ik net een 3-jaarse opleiding tot revalidatietrainer voor paarden af. En om niet stil te zitten ben ik alweer bezig met de volgende opleiding tot honden- en kattenvoedingstherapeut bij Kelly Cogen. Ik vind het geweldig om steeds nieuwe dingen te ontdekken en zo mijn kennis uit te breiden. Leren, ontdekken en helpen staan zo in mijn beide jobs centraal. Nu is het dan eindelijk zover om mijn kinderdroom waar te kunnen maken met een tweede job als therapeut in de paardensector (en honden, katten, … ) .

Ik koos voor de naam Equi Healing Balance. Deze drie woorden omvatten precies wat ik belangrijk vind, namelijk het herstellen en ondersteunen van de balans in paarden (en mensen!). Dit op zowel mentaal als fysiek vlak. Ik ben ervan overtuigd dat je deze twee niet los van elkaar kan bekijken. In het lichaam is alles met elkaar verbonden. Een probleem staat nooit op zichzelf. Er moet een balans zijn en zo niet, is het mijn doel om deze samen te herstellen en zo te streven naar een gelukkig en gezond leven. Hierbij vind ik het niet enkel belangrijk om naar het paard te kijken, ook de eigenaar speelt een belangrijke rol. Als je als eigenaar niet goed in je vel zit, is het onmogelijk om dit van je paard wel te verwachten. Ook hierbij kan ik je helpen. Ik ben geen dierenarts en zal daarom ook geen diagnoses stellen of medicatie voorschrijven. Ik ben therapeut in guasha- en aromatherapie, bioresonantie en voedingsconsulent bij paarden (in de toekomst ook bij honden & katten) en zal indien nodig overleggen met andere professionals zoals de dierenarts, bekapper, trainer, osteopaat, …

 

Opleidingen & cursussen

Doorheen de jaren volgde ik verschillende opleidingen en cursussen. Hieronder som ik de belangrijkste en meest relevante op.

 • 2023-heden: in opleiding tot voedingstherapeut bij honden en katten – Praktijk natuurgeneeskunde en voeding bij dieren – Kelly Cogen Online opleidingen voeding en gezondheid bij hond en kat (natuurgeneeskundeenvoedingbijdieren.com)
 • 2023: Uitgebreid aantal webinars rond voeding, gedrag en gezondheid bij kat en hond – Verschillende sprekers – onderdeel opleiding Voedingstherapeut – Praktijk natuurgeneeskunde en voeding bij dieren
 • 2023: WOLV FOOD event – kPNI Belgium
 • 2023: Webinar Verlaagde weerstand weer verhogen: een integrale aanpak – Natura Foundation
 • 2023: Webinar Huid-, haar- en nagelproblemen – Natura Foundation
 • 2023: Webinar Ontgifting van de lever – Natura Foundation
 • 2023: Webinar De multi-inzetbaarheid van lactoferrine – Natura Foundation
 • 2022: 3-daagse Online Dissectie – Zefanja Vermeulen
 • 2021: Communiceren met dieren – Stéphanie Croonenborghs
 • 2021-2023: The Horse Inside Out – Equinestudies – Zefanja Vermeulen
 • 2021: Contact met paarden – Stéphanie Croonenborghs
 • 2020-2023: Equine Rehabilitation Trainer – Klaartje Van Steen
  – voedingsconsulent bij paarden
  – TCM en acupressuur
 • 2020-2021: Online Anatomy and Biomechanics Course – Classical Horse Training – Thirza Hendriks
 • 2020: Schuurproblematiek bij paarden – Holistic Healing Hands – Melissa De Winter
 • 2020: Kruidenleer en de werking op dieren – Holistic Healing Hands – Melissa De Winter
 • 2020-2022: Paardenvoeding – Horse & Feel – Tessa Peters
 • 2019-2020: Guashatherapie – Human and Horse Academy – Greetje Hakvoort
 • 2019-2021: Equine Aroma Healer – Klaartje van Steen
 • 2019: Zomereczeem – Klaartje van Steen
 • 2018-2019: Jaaropleiding ‘Liberty’ en connectiewerk – Klaartje van Steen
 • 2016-2018: Privélessen grondwerk – Parelli – Willy Hooyberghs